Archívum - kategória: » Dám vadászat «

2014. december 24. szerda | Szerzõ:
2008. november 22. szombat | Szerzõ:

20071006_damelejtes_71.jpg A legbüszkébbek kétségkívűl a dámjainkra vagyunk. A barcogás idején szinte az egész társaság izgalomban van, akár a bikák… Csak nem ugyanzért izgulunk!

Dámbikára a barcogás idejében, októberben vadászunk. A bika vadászati idénye október 01. – december 31. között van, a novembert ajánlott választani. Hangja ekkor csodálatos, nem összetéveszthetően horkantás-szerű. A dámbika barcogáskor nagyon éber, a vendég vagy tagi vadásztársnak minden türelemére szüksége lesz, hogy egy lapátos dámbikát terítékre hozzon. Roppantul nagy ügyességet igényel, és kitartást ez a sport! Az egyik legnagyobb kihívás a dám vadászata!

Legszebb vadászati mód dámbikára a cserkelés, amit nálunk elsősorban külföldi vendégeink választanak!
A vadász a kísérővel gyalogosan próbál az elejteni kívánt dámbika közelébe jutni, miközben egyéb dolgot is megcsodálhat. Természetesen itt is megemlítjűk területünk, a Csókáserdő különleges atmoszféráját, ami különösen széppé teszi a cserkelést!
A cserkelés az ügyesség, és a sport: az állandó készenlétben figyelés, a rejtőzködés – az igazán vadászias vadászat!

Azonban nem mindenki képes ezt a kihívást kora, egészségi állapota vagy egyéb okok miatt választani, nekik ajánljuk a barkácsolást! Ennek klasszikus módja, ha lovasfogattal vagy szánnal indulunk vadászni, bár az utóbbi időben a gépkocsi is terjedőben van. A barkácsolás előnye, hogy nagyobb területet lehet egyszerre bejárni. A nagyon lassan haladó járműről leszáll a vadász, s miközben a vad figyelmét a lassan haladó fogat, vagy szán köti le, és ilyenkor a vadász elejtheti a vadat!

Válszatható még a lesvadászat is, ami a legkényelmesebb formája a dámszarvas elejtésének.
>>> A dám vadászati árlistánk megtekintése

Képeinek a dámokról:

[Gallery not found]
2008. november 10. hétfő | Szerzõ:

Dámszarvas videók

A kedvenc vadunk, a dám – szelíden

Dámbikák viadala – A harc

Egy csodálatos öreg dámbika “interjút ad”